maanantai 3. kesäkuuta 2013

Rivarikeittiön muutos - valkoista ja valoa!

Toiset menee kylmästä lämpimään, toiset tummasta valkeaan.. Tässä muutoskohde, jossa pariskunnan rivitalokeittiö päivitettiin tälle vuosituhannelle - kirjaimellisesti..

JÄLKEEN                                                                  

 


ENNEN:
Tummat värit, vanhanaikaiset mitoitukset, kuluneet ja epäkäytännölliset pinnat, värimaailmasta puhumattakaan. Kaiken kruununa olivat toimivat mutta auttamatta vanhanaikaiset koneet ja tietysti keittiöön rittämätön valaistus. Kaiken kaikkiaan keittiö oli kaikkea muuta kuin asukkaiden näköinen. Pienen keittiön raameissa allas, astianpesukone ja liesi oli kuitenkin mahdutettava samalle seinustalle, kuten nytkin, toiselle puolelle jäi reilunmittainen yhtenäinen työtaso ja jääkaappi.

Lopputuloksesta sanottakoon, että kompromissi on ainoastaan altaan ja liesitason sijainti melkeinpä hävyttömän lähellä toisiaan. Astianpesukoneen sijainti ruokailutilan välittömässä yhteydessä helpottaa koneen täyttöä. Stalan Neliö on allas, joka näyttää pieneltä mutta on pienessä keittiössä erittäin toimiva ja varsin riittävä - ja kyllä pellitkin siinä mahtuu pesemään.
Ai niin, tässä keittiössähän niitä ei tarvitse pestä enää koskaan, siitä pitää huolen Siemensin upea pyrolyysiuuni.

Asiakkaan posliiniastiat ja kauneimmat lasipikarit löysivät sijansa (tämä kyllä tehtiin niille..) yläkaapiston vitriinistä. Huomaa mauste-/tuuletinkaapin yläpuolinen vitriinikaappi: kaunis vaakalinja ei katkea vaan vitriiniosan runkosyvyydestä on nipistetty sen verran, että tuulettimen putki mahtuu kulkemaan rungon takana. Valaistuksen ansiosta lopputulos on silti linjakas eikä syvyyseroa huomaa.

Juu. Jaotus saatiin taitavan kalusteasentajan kanssa onnistumaan ilman täytteitä tai peitelevyjä =) vaikka monta kymmentä vuotta vanha talo tarkoittaakin lähes poikkeuksetta melkein yhtä monta milliä vinossa olevia seiniä, eikä rempoissa pieni pelivara kuulemma haittaisi..Tässä vielä kuva upeasta uunista. Kiva design kun on vain yksi säätönappi, sekin sisäänpainuva. Muita hienouksia mm. hiljaisesti sulkeutuva uunin luukku. Itse pidän myös tuosta teräksenvärisestä kahvasta, joka antaa uunille hienon ilmeen. Usein saa olla tarkkana valkoisten koneiden valinnassa juuri siksi, että lopputulos ei olisi liian muovisen näköinen. Uunin yläpuolella teleskooppituuletin, joka ohutlinjaisena on huomaamattomimmillaan kaapistolinjan alle asennettuna. Tässä asiassa(kin) olen vuosien varrella muuttanut mielipidettä =)
 
Ja tässä se ensimmäinen silmäys - koko komeus ja kauneus vielä kertaalleen..


Keittiösuunnitelma Katja Eteläinen / Keittiömaailma Rovaniemi
Kalusteasennus Sauli Piirainen / Keittiömaailma Rovaniemi

Ja näistä se syntyi:

ovimalli: A la Carte Festa, puolihimmeä maalattu mdf-ovi
vedin: ovessa ei vedintä vaan jyrsitty ura
työpöytätasot: kiiltävä valkoinen laminaatti ABS-reunanauhalla, 30 mm
allas: Neliö, valmistaja Stala
hana: Osier, valmistaja Damixa
kodinkoneet: SiemensEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset keittiöihin ja kalustamiseen liittyen ovat tervetulleita. Anna palaa!