perjantai 31. toukokuuta 2013

Tule katsomaan ihania keittiöitä

Näin kauniita keittiöitä olisi harmi jättää esittelemättä, siis miksi jättää? Jos mielessä pyörii remontti, uusi tai entistä ehompi kodin ydin, niin Keittiömaman blogi on sinun paikkasi. 

Alla oleva keittiö on esteettinen ja klassinen esimerkki siitä, millaista jälkeä saadaan kun päästään tekemään puhtaalta pöydältä. Tämä koti on uudisrakennus, jonka suunnitteluun asiakkaat sitoutuivat vahvasti myös itse. 

Haasteena oli suuren kivitalon lyhyt seinä, mihin haluttiin käytännössä liesitasoa lukuunottamatta kaikki keittiön keskeiset toiminnot vesipisteestä kylmäsäilytystilaan.

Saadaanko kahvikone mahtumaan mikron ja uunin kanssa samaan komeroon, kysyi asiakas. Miksi ei? Näin tilaa saatiin jäämään vielä ns. swingout-mekanismille ja sille perinteiselle apteekkarinkaapille (vetokorimekanismi). Komerot kehystävät kauniisti koko näkymän, ja symmetria syleilee silmää.

Tämän keittiön saarekkeessa mahtuu hyvin leipomaan lasten kanssa, kattamaan aamiaiset ja lukemaan lehden vaikka joku keittelisi puuroa toisella puolella. Tason syvyys silloin minimissään 1100 mm, tässä keittiössä siis 1200 mm.Ajaton värimaailma (luonnontammi, lasimainen kiiltävä valkoinen akryyliovi) tekevät lopputuloksesta symmetrisen.

Ai niin - kysy Mamalta jos haluat tietää, mistä saa vain 300 mm leveitä viinikaappeja ;)


Kuvat Jan Jernmark


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset keittiöihin ja kalustamiseen liittyen ovat tervetulleita. Anna palaa!