tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pieni syrjähyppy portaisiin

Nyt on ihan pakko ylpeänä esitellä vähän muutakin kuin kaapistoa! Nimittäin oma "stairway to heaven" (lue portaikko kakkoskerroksen kaaokseen) on valmistumaisillaan!

Pari kuvaa erittäin onnistuneesta, mieluisasta ja  u p e a s t a lattiamateriaalista nimittäin sisal-kokolattiamatosta, joka siis toimii lapsiperheessä myös liukuesteenä portaassa. Uh!


Juonena on eurooppalainen kutina jalan alla kuitenkin niin, että ihan hyvänhintaisen maton menekki on minimoitu. Lopputulos on viimeistelty alumiinilistoin, jota L-mallisena myyvät mm. lasi- ja levymyyntiliikkeet. Sujuteltiin sekä etureunaan (jossa liima ei tahtonut pysyä) että taustalle, josta sisalnöyhtä näytti vähän ikävältä tässä avaruusalustason valaistuksessa.

Samalla listalla voi viimeistellä halutessaan esim. keittiön välitilalasin asennuksen ja tukea lasin seinäkaapin pohjaan. Tai mitä nyt kukin keksiikään! Mikä parasta, nuo kalikat haettiin mittaan leikattuina, mikä nopeutti hommaa oleellisesti. Jättävät enemmän tilaa tuolle materiaalille, eikä kaikki pystyt ole yhtä listaa..
Askelmien alla lednauhavalaistus, joka toimii yövalona kahden kerroksen väelle ja on tietysti muutenkin hieno tapa varmistaa imurointi sen pari kertaa viikossa.

Suuri kiitos, jälleen Rovaniemen Värin & Maton sisustusneuvojille myötäelämisestä. Kaikkihan alkoi niistä porrasaskelmista, jotka olivat mäntypuiset ja jotka alunperin hiottiin ja vahattiin. Vahaa en kuuna kullanvalkeana voi kyllä suositella kulutuspintaan kuten portaat ovat... mutta pitihän se kokeilla.

Uusi matsku siis Mellau Teppich Sisal Multicolour Boucle 3015K ja pieni huomio vielä: rullautuu/taittuu kauniisti vain toiseen suuntaan eli maton leveyksien ja palojen leikkomisten kanssa sitten yhtä tarkkana kuin minä olin... =)

Samalla muuten koteloitiin koko portaan kaidesektori. Voin kertoa epäilijöille, että "tukkoon menemisestä", "pimeydestä" tai "ahtauden tunteesta" ei ole tietoakaan.

Jos tulee "harjoituskappaleita" niin niistä sitten kaunis kantattu matto keittiön pöydän alle ja avot!!

- Katja

p.s. Joka alkaa samoihin töihin niin tiedoksi, että matto on liimattu lattialiimalla (perusperusperus) ja tuo reunalista pikkuisen tiukemmin tartahtavalla Sikaflexillä, hinta alle kympin. Onnea ja menestystä!

1 kommentti:

  1. Hei, Todella hienot portaat. Meiltä puuttuisi matot askelmilta. Tilasitko maton ulkomailta vai saako ostettua suomesta?

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ja kysymykset keittiöihin ja kalustamiseen liittyen ovat tervetulleita. Anna palaa!